Skip to content

Emotie pressuur

Bij emotiepressuur maak ik gebruik van meridianen. Dit zijn energiebanen die de Chinezen zo’n 5000 jaar geleden in kaart gebracht hebben. Accupunctuur, waar emotie pressuur uit is voortgekomen, maakt gebruik van dezelfde energiebanen. Emotiepressuur werkt op verschillende vlakken nl; op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Het lichaam fungeert als een spiegel van de ziel. Ieder drukpunt van de energiebaan komt overeen met een emotioneel thema. Pijn op een bepaald punt in het lichaam duidt vaak op emotionele pijn.

Door deze behandeling kom je weer in contact met je lichaam. Emoties die weggestopt zijn, worden vrijgemaakt en krijgen ruimte en blokkades worden opgeheven. Hierdoor kan de energie weer vrij gaan stromen, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Tijdens een sessie wordt er flink opgeruimd en er zullen ook genezingsreacties optreden.

Emotiepressuur kan ingezet worden op verschillende manieren:

Door de emotie als ingang te gebruiken, Lichamelijke pijn, kan een ingang zijn.

De sessie kan diep gaan, en er kunnen veel emoties loskomen. Veel thema’s en klachten die in het nu ervaren worden, zijn ontstaan in de kindertijd. Patronen vanuit die tijd worden herhaald en komen steeds weer terug in het huidige leven. We zijn gewend om ons te verzetten tegen de pijn om deze niet te hoeven voelen. Als we het verzet staken en naar de pijn durven te kijken, kunnen we op reis gaan naar jou pijn om zo op een diepere laag uit te komen. Hier kunnen we dan op een zachte manier uitzoeken hoe de pijn ontstaan, is om daarna te gaan helen.

Omdat niet alles meteen hoeft te worden opgelost, word thema voor thema behandelt. Hierdoor zal ook de stress die ontstaat door het verzet tegen de pijn verminderen, er komt daar energie en balans voor in de plaats.

×