Skip to content

Aarden, reinigen en beschermen

Energetische zuivering

Iedereen pikt energieen op van anderen, maar de ene persoon heeft daar meer last van dan de andere persoon. Dit heeft te maken met hoe goed je in balans bent. Zuivering werkt het beste als je dit vanuit liefde doet, omdat je het waard bent om vrij te zijn van allerlei gevoelens en negatieve gedachten. Tijdens energetische zuivering, verdwijnen niet alleen de negatieve gedachten van jezelf,
maar ook gedachten, pijn en emoties van anderen. Teveel energieen kunnen leiden tot lichamelijke- en emotionele klachten.
Een goede gronding zorgt voor afvoer van de energieen richting de aarde.

Door zuivering zul je zelfbewuster worden, beter  weten wie je bent en wat je wilt. Hierdoor zul je ook beter je grenzen kunnen aangeven en je eigen pad volgen. Hoe meer zelfliefde je hebt, hoe beter je verschoond blijft van energieen van anderen. Het is echter niet verkeerd om andere energieen te voelen, omdat dit een natuurlijk proces is, waardoor het lichaam reageert op anderen. Dit is de manier waarop verbinding ontstaat. Draag je teveel energieen van anderen bij je, dan zul je daar uiteindelijk last van van krijgen. Daarom is het belangrijk om regelmatig zuiveringsoefeningen te doen.

Een aantal manieren van energetische zuivering:

Energetische bescherming

Het kan zijn dat je jezelf regelmatig kwetsbaar, onzeker en misschien wel onveilig voelt. Je voelt misschien ook veel prikkels van mensen in je omgeving.
Op het moment van bewustwording, kan het kwetsbaar voelen.
Uiteindelijk zul je leren herkennen dat je van alles oppikt van anderen.
Het is dan ook een mooi moment om te starten met energetische bescherming,
en te onderzoeken waarom je allerlei energieen van anderen aantrekt.
Als je een goede energetische bescherming hebt, zul je jezelf ook meer op je gemak voelen, en kun je dicher bij jezelf blijven.

Een aantal manieren van energetische bescherming:

Er zijn nog meer oefeningen voor energetische bescherming die zeer krachtig zijn en je tot max 12 uur kunnen beschermen. Energetische bescherming zet je weer terug in je balans.

Energetisch aarden

Aarden gaat over hoe je in verbinding staat met de aarde. Het wil zeggen dat je stevig met beide benen op de grond en in het leven staat. Als je goed geaard of gegrond bent, heb je balans, rust en minder last van angsten, onzekerheid enz. Je kunt hierdoor ook beter functioneren. Met een slechte gronding ben je niet aanwezig in je lichaam, maar zit je veel in je hoofd, piekert meer en maakt je zorgen. Door veel in je hoofd te zitten, kun je niet voelen wat er allemaal in je lichaam gebeurd. Een goede gronding zorgt ervoor dat je blokkades en negatieve energie kunt loslaten. Het werkt als een soort bliksemafleider, die de energie laat terugvloeien in de aarde. Als je somber bent, of depressief, is de kans groot dat je gronding slecht is. Door een goede gronding zeg je ‘ja’ tegen jezelf en je lichaam en zeg je ook ‘ja’ tegen het leven.

Een aantal manieren om te gronden zijn:

Soms is het moeilijk om te gronden en ontstaat er weerstand.
Dit kan komen omdat er iets is wat gezien, gehoord en gevoeld wil worden.
Met een zachte en liefdevolle begeleiding kan ik je leren om te gronden 

×