Skip to content

Toegewijd handelen

Dingen gaan ondernemen op basis van je waarden

Uiteindelijk geven je waarden de richting aan waar je naartoe wilt. Zie het als een soort windwijzer, daar waar de pijl naartoe wijst, is misschien voor jou wel de richting naar je waarden, daar waar jij heen wilt.

Met toegewijde actie ga je stappen ondernemen om de doelen te bereiken om dichter bij je waarden te komen. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat de lat niet te hoog gelegd wordt, zodat je ook je waarden werkelijk gaat benaderen. Je kunt dit eventueel in etappes doen.

Als je in een negatieve spiraal zit, vergt het enige moed om deze verandering van gedrag in actie om te zetten. Omdat de mens van nature geneigd is om er over te spreken i.p.v. tot actie over te gaan.

Hier kunnen ook weer allerlei gedachten en gevoelens om de hoek komen kijken, maar d.m.v. de oefeningen uit de vorige zuilen, heb je de mogelijkheid gekregen om er mee om te leren gaan en om in actie te komen.

Als je alle zuilen van ACT hebt doorlopen, heb je meer veerkracht en kun je beter omgaan met vervelende gedachten en gevoelens waar je eerder last van had. Op een bepaald moment merk je op, dat je niet meer zo hoeft te worstelen met je gedachten en gevoelens. Je bent meer in staat om een vrijer leven te leiden en de dingen doen die je belangrijk en waardevol vindt.

×